Wandeling Kinderdijk 10 maart 2002

Een zonnige maar winderige zondag in maart geeft aanleiding voor een wandeling in de buurt. Anneke, Hendrik Jan en ik gaan op pad. We kiezen voor een wandeling in de buurt van Kinderdijk en Alblasserdam, met de auto vanuit Dordrecht goed te bereiken. Ik heb een omschrijving vanaf internet gehaald met plattegrond dus het kan niet mis gaan. 
Het eerste deel in Kinderdijk gaat goed, we volgen de grasdijk tot de molens. Daarna slaan we bij de eerste molen naar rechts, want er loopt een mooie grasdijk langs de rand van een watergebied.

De summiere beschrijving is hier niet echt duidelijk, of ik heb niet goed gelezen. Na een hele wandeling over de dijk langs het water komen we bij een splitsing en gaan we naar links. 
Een groot deel van de wandeling gaat over grasdijken. De molens vormen het decor van de wandeling.

Aan het einde van de dijk staat een groot hek, geen doorgang, we zijn verkeerd gelopen! We besluiten maar een hapje te eten (we zijn tenslotte al meer dan een uur onderweg). We hadden bij het bruggetje in de achtergrond uit moeten komen.

De molens van Kinderdijk zijn nog steeds in zicht dus waarom niet langs deze molens teruglopen naar onze startplaats? Volgens het kaartje zou dit moeten kunnen, maar helaas aangekomen bij de eerste molen van de rij vertelt een bewoner ons dat dit niet vrij toegankelijk is. We besluiten maar om te keren en onze route terug te volgen om zo te ontdekken waar we verkeerd zijn gegaan.

Als we weer bij de 2 molens van het beginpunt terug zijn, wordt ons duidelijk wat er is misgegaan. 

Bij de eerste molen hadden we nog rechtdoor moeten lopen om zo via de tweede molen op het juiste pad te komen.

We zullen deze wandeling nog eens over doen en dan wel de juiste route lopen, maar nu besluiten we om maar huiswaarts te gaan. We hebben toch nog zo'n 2,5 uur gelopen en de wind wordt ook steeds sterker.

De volgende keer beter.

 

terug    home